1981 The Blunts: Your future

Mijn vocale punkdebuut, live in het pad-vindershonk te Voorhout. Een lied van Eric Mink, met Huib Blaauw op klarinet.

1980 Ron Mesland Solo: imbecile Fragment uit mijn eerste en enige franstalige compositie. Geschreven tijdens een waar-schijnlijk niet al te boeiende les op school, en opgenomen in de familiehuis-kamer.

1982 The Blunts: Repulsion De film van Roman Polanski had veel indruk gemaakt. De ritmebox, van hout met grote draaiknoppen, was een vast ingredient. We hielden van galm. Opname in mijn slaapkamer in Rijnsburg.

1983 The Blunts
The daylight club

Hier ging inhoud gelijk op met vorm. Mijn engelse vrienden
vonden dit taalkundig zeer verteer-baar, ik zou ze nog graag eens spreken. In deze periode heeft naar verluidt Bono van U2 ons gehoord en was amused.

1984 Goose Killers
1984 laudia

Op een mistige ochtend, nog maar net in Amsterdam, zong ik in 1 ochtend een complete muziekcassette in met 12 liedjes van Maarten Regtiem en Rob Bangert, onder de groepsnaam Goose Killers.

1985 Sindellas Dirty ol' man

We speelden geen covers, maar dit was de uit-zondering. Studio-opname in de Polderweg-studio. Amsterdam, waar nu MuzQ staat.


1986 Sindellas

At your service

Met deze studio-opname (en met Dirty Old Man) ging ik de boer op in Engeland, had zowaar 3 gesprekken met platen-bonzen, maar helaas geen megacotract. Wel een optreden in Paradiso, kort hierna. Viool door Carolien Hoogenhout, Percussie Albert Distelbrink, die toetrad tot de Groep.

1987

Sindellas Train

Na het Engelse avontuur belandde ik op het Sweelinck conservatorium. De nummers van de groep werden iets aardser, en de groep groter.

1988 Sindellas - Each image De jaartallen zijn soms virtueel: dit werd bij dezelfde gelegenheid opgenomen als het vorige lied. We hadden er inmiddels ook al 2 edities van de Grote Prijs van Nederland opzitten.

1989 Ron + Wiek Hijmans: I fall prey to the moon Ook op het conserva-torium ontmoette ik ziels-verwanten die mijn muziek prachtig vormgaven, zoals gitarist Wiek Hijmans.

1990 Sindellas: She always fucks me up

De allerlaatste repetitie-opname van de groep, maar nog wel met een gloednieuw nummer dat slechts eenmaal live werd uitgevoerd.

In de jaren 90 zong ik Nederlands-talig, en vertaalde dit lied als Je Doet Zo Opgefokt.

 

Met vele medespelers, waaronder Eric Mink, Rob Bangert, Guido Valk, Maarten Regtiem, Resa, Carolien Hoogenhout, Albert Distelbrink, Hartog IJsman, Wiek Hijmans, Chris Wynton, Huib Blaauw

mesland.nl Domein van lied-schrijver, vertaler en zanger Ron Mesland.